Časť tovaru odniesol do auta bez zaplatenia, po ďalší sa už nevrátil

19.06.2009 Humenné

Humenné 19. júna (TASR) - Humenskí policajti obvinili vo štvrtok 18. júna z prečinu krádeže 34 ročného muža z Nitry, ktorý si vymyslel svojský spôsob nákupov bez platenia.
S úspechom ho vyskúšal v decembri minulého roka v jednej z humenských predajní alkoholu. Vybral si väčšie množstvo tovaru, ktorý mu predavačka dávala na pult a muž ho vzápätí ukladal do škatúľ. Využil jej dôverčivosť a bez zaplatenia zobral osem kartónov cigariet s tým, že ich odnesie do auta, vráti sa po ďalší tovar a zaplatí, čo sa však už nestalo. Majiteľovi predajni spôsobil škodu 225,72 eur (6800 Sk).
Odskúšanú metódu a dôverčivosť predavačky využil opäť v januári tohto roka v inej predajni alkoholu. Na pult si dal pripraviť cigarety rôznych značiek, ktoré odniesol do auta. Ako povedal predavačke, auto má v neďalekom servise. Zaplatiť hodlal, keď sa vráti po ďalší tovar. Ten však zostal na pulte a \"sekera\" v obchode dosiahla 216,19 eur (6542 Sk).
Tretím \"nákupom\" cigariet v podobnej humenskej predajni spôsobil škodu 208,46 eur (6280 Sk). O netradičných krádežiach informoval dnes Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Môžu byť poučením pre dôverčivé predavačky, aby nenaleteli podobným podnikavcom.
 

Vyberte región